Over ons

In 1976 is de familie Bouman-van der Spek begonnen met Kaasboerderij ’t Klooster in Haastrecht. Naast kaas werden er gaandeweg steeds meer zuivelproducten geproduceerd. In 1995 is Anita begonnen met het maken van ijs. Doordat de vraag voor ons ambachtelijk boerderij-ijs steeds groter werd is dit uitgegroeid tot de hoofdtak van het bedrijf, waarbij dochter Erica nu ook in het bedrijf zit.


Toen we in 2021 de keuze moeten maken om te stoppen met de boerderij, wilden we graag doorgaan met ijsproductie. Vandaar dat we vanaf september verder zijn gegaan onder de naam: KOEL.

In samenwerking met onze collega’s van Kaasboerderij De Twee Hoeven zullen we daar binnenkort ons ijs produceren, een klein stukje verderop de dijk. Zo blijven we echt ambachtelijk boerderij-ijs produceren. We zijn nog bezig met planning van de verhuizing van de productie, tot die tijd blijven we het ijs op onze oude vertrouwde plek maken.